Zeilschip Vertrouwen

Zeilen met
Zeilschip Vertrouwen!

De Vertrouwen is een Friese Tjalk uit 1904 met goede zeileigenschappen.

De Vertrouwen heeft voorheen met 18 passagiers gevaren en vaart nu met maximaal 12 passagiers. Dit betekent dat het schip ruim van opzet is en beschikt over comfortabele slaapplaatsen met voldoende opbergruimte.

De salon is gezellig ingericht en biedt ruim voldoende comfortabele zitplaatsen. 
Je voelt je er al snel thuis! Er is een open keuken met 8 pitten, een oven en twee koelkasten. Een keuken waar het prettig werken is en je ondertussen kan kletsen met de rest van de groep. Aan de ruime tafels kunt u knus met elkaar zitten keuvelen en genieten van een lekkere zelfgemaakte maaltijd of een lange gezellige avond samen doorbrengen.
 
Aan dek van de Vertrouwen geniet u volop van uw zeiltocht. U kunt meehelpen bij het hijsen en zetten van de zeilen, het sturen en bij het bepalen van de route. Of laat u zich liever meevoeren terwijl u ontspannen geniet van het samenzijn, de wind, zon, uitzichten en in het ergste geval een buitje. 
Kies een lekker plekje aan dek met een loungekussen of in de kuip van deze mooie tjalk. 
Alles is goed, als u maar geniet! 
De eigenaren zijn fanatieke zeilers en brengen u graag de kneepjes van het vak bij.
 
Alle hutten beschikken over comfortabele slaapplaatsen. Er zijn 13 slaapplaatsen, dus er is voor iedereen lekker veel ruimte. Er zijn 4 twee persoonshutten, 1 vier persoonshut en 1 een persoonshut.
De hutten hebben stromend water, cv en voldoende bergruimte voor tassen en (regen)kleding.
Het schip beschikt over een ruime douche en 2 ruime moderne toiletten.
 
De Vertrouwen liep in 1904 van stapel op de werf van J.J Bos te Echtenerbrug. Deze werf stond bekend om haar mooi gebouwde en snelle schepen. Jarenlang vervoerde schipper Bos vracht door heel het land met deze bijzondere Friese tjalk, die bekend stond om haar snelle tochten en goede zeil eigenschappen.
In 1990 is het schip gerestaureerd en geschikt gemaakt voor zeilvakanties zonder concessies te doen aan haar oorspronkelijke uiterlijk en met behoud van haar geweldige zeil capaciteiten.
Sinds 2012 zijn Irma & Lex de trotse eigenaren van de Vertrouwen en ze hebben de afgelopen jaren het schip zowel van binnen als van buiten gemoderniseerd.
U bent hier: